Eğlence, Bilgi ve Paylaşım Platformu




Geri git   Eğlence, Bilgi ve Paylaşım Platformu > ChatForumlari ~ Yaşamın İçinden ~ > Yemek Tarifleri > Börekler

Forum Duyuruları
» ChatForumlari.Com - Forum Kuralları
» ChatForumlari.Com - Moderatör Başvurusu
» ChatForumlari.Com - Önerileriniz
» ChatForumlari.Com - Şikayetleriniz
» ChatForumlari.Com - Nick Değişimi Hakkında
» ChatForumlari.Com - Avatar Değişim İstekleri
Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 25.02.19, 20:53   #1
Yetkisi
Yetki Bilgisi
S.Mod Takım Lideri
Avatar Yok
Bilgiler
Üye No: 4799
Üyelik tarihi: Jan 2019
Mesajlar: 2.030
Toplam Aldığı Beğeni: 1
Toplam Verdiği Beğeni: 0
Rep Puanı: 525
Kıdemi: bananeki geceleri parlayan bir deniz feneri gibibananeki geceleri parlayan bir deniz feneri gibibananeki geceleri parlayan bir deniz feneri gibibananeki geceleri parlayan bir deniz feneri gibibananeki geceleri parlayan bir deniz feneri gibibananeki geceleri parlayan bir deniz feneri gibi

Adı geçen: 2 Mesaj
Etiketlenme: 0 Konu
Post Baklavalık Yufkadan Börek Tarifi



Baklavalık Yufkadan Börek Tarifi İçin Malzemeler
30 adet
hazır baklava yufkası
300 gram
az yağlı beyaz peynir
1/2 su bardağı
rendelenmiş kaşar peyniri
1 adet
yumurta
1/4 çay kaşığı
taze çekilmiş tane karabiber
Yufkaları yağlamak için:1/2 su bardağı
süt
1/2 su bardağı
ayçiçek yağı
1 yemek kaşığı
yoğurt
Baklavalık Yufkadan Börek Tarifinin Püf Noktası
Hazır baklava yufkaları çok ince olduğundan onları hafifçe yağlamaya ve 5 kat üst üste sererek börekler hazırlamaya özen gösterin.

Baklavalık Yufkadan Börek Tarifinin Pişirme Önerisi
Yufkaları yağlamak ve üzerine sürmek için kullandığınız sos karışımında ayçiçek yağı yerine eritilmiş ve kazein denilen süt köpükleri alınmış tereyağı kullanabilirsiniz.

Baklavalık Yufkadan Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Böreğin iç harcı için; az yağlı beyaz peyniri elinizle ufalayın. Rendelenmiş kaşar peyniri, yumurta ve taze çekilmiş tane karabiber ilavesiyle karıştırın.

Yufka katlarını yağlamak için; süt, ayçiçek yağı ve yoğurdu ayrı bir kapta çırpın.

Bir adet hazır baklava yufkasını mutfak tezgahına serin, üzerini hazırladığınız sos karışımıyla hafifçe yağlayın. Üzerine yine bir kat yufka açın, hafifçe yağlayın. Yufka katları beş kat olana kadar aynı işlemi tekrarlayın.

Yağlanmış yufkaların kenar kısmına hazırladığınız peynirli harçtan serpiştirip yufka katlarını rulo şeklinde sarın. Dört parçaya bölüp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine alın.

Diğer baklava yufkalarını da beş kat üst üste açarak aynı işlemi tekrarlayın. Eşit parçalara bölüp şekil verdiğiniz peynirli börekleri fırın tepsisine yerleştirin.

Kalan sos karışımını yumurta fırçası yardımıyla böreklerin üzerine sürüp önceden ısıtılmış 200 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Dışı çıtır içi yumuşacık olan baklava yufkasından börekleri sıcağı sıcağına sevdiklerinizle paylaşın.




bananeki isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Etiket Ekle
baklavalik, borek, tarifi, yufkadan


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Sizin Yeni Konu Acma Yetkiniz var yok
Cevap gönderemezsiniz
Ekleri gönderemezsiniz
Gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Yasal Uyarı
    ChatForumlari.Com Türkiye'nin en renkli arkadaşlık, sohbet, eğlence ve bilgi paylaşım platformudur. Hukuka, yasalara, telif ve kişilik haklarına bağlıdır.5651 sayılı yasada belirtilen "Yer Sağlayıcı" olarak hizmet sunmaktadır. İlgili yasaya göre site yönetiminin tüm içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebep ile sitemiz, uyarıları dikkate alarak yasa dışı paylaşımlar hakkında gerekli işlemleri yapmaktadır.Oluşabilecek yasal sorumluluklar üyelerimize aittir.Gerekli Şikayet Bildirimleri "Şikayet" buradan yapabilirsiniz.
ChatForumlari © 2018 - 201∞
ChatForumlari.Com tescilli bir markadır.




Yukarı Çık


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255