Eğlence, Bilgi ve Paylaşım Platformu




Geri git   Eğlence, Bilgi ve Paylaşım Platformu > ChatForumlari ~ Yaşamın İçinden ~ > Yemek Tarifleri > Börekler

Forum Duyuruları
» ChatForumlari.Com - Forum Kuralları
» ChatForumlari.Com - Moderatör Başvurusu
» ChatForumlari.Com - Önerileriniz
» ChatForumlari.Com - Şikayetleriniz
» ChatForumlari.Com - Nick Değişimi Hakkında
» ChatForumlari.Com - Avatar Değişim İstekleri
Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 25.02.19, 20:11   #1
Yetkisi
Yetki Bilgisi
S.Mod Takım Lideri
Avatar Yok
Bilgiler
Üye No: 4799
Üyelik tarihi: Jan 2019
Mesajlar: 2.030
Toplam Aldığı Beğeni: 1
Toplam Verdiği Beğeni: 0
Rep Puanı: 525
Kıdemi: bananeki geceleri parlayan bir deniz feneri gibibananeki geceleri parlayan bir deniz feneri gibibananeki geceleri parlayan bir deniz feneri gibibananeki geceleri parlayan bir deniz feneri gibibananeki geceleri parlayan bir deniz feneri gibibananeki geceleri parlayan bir deniz feneri gibi

Adı geçen: 2 Mesaj
Etiketlenme: 0 Konu
Post Midye Börek Tarifi



Midye Börek Tarifi İçin Malzemeler
Hamurları açmak için:4 yemek kaşığı
mısır nişastası
Hamuru için:8 yemek kaşığı
ayçiçek yağı
1 su bardağı
ılık süt
1/2 yemek kaşığı
üzüm sirkesi
2 adet
yumurta
1 çay kaşığı
tuz
4 su bardağı
un
1 paket
kabartma tozu
İçi için:2 adet
orta boy haşlanmış patates
300 gram
orta yağlı beyaz peynir
1/4 demet
maydanoz
Üzeri için:1/2 su bardağı
ayçiçek yağı
Midye Börek Tarifinin Püf Noktası
Hamuru hazırlarken sirke kullanmak, hamurun kıyır kıyır bir yapı kazanmasına yardımcı olur.

Midye Börek Tarifinin Pişirme Önerisi
Orta kısımlarını büzüştürerek kelebek gibi topladığınız börekleri dört eşit parçaya böldüğünüz hazır yufka ile de hazırlayabilirsiniz.Böreğin yapımında arzu ettiğiniz iç malzemeyi kullanabilirsiniz.

Midye Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Ayçiçek yağı, ılık süt, üzüm sirkesi, yumurta ve tuzu karıştırma kabına alın.

Tüm malzemeyi yavaş yavaş karıştırıp elenmiş un ve kabartma tozunu azar azar ekleyerek hamuru toparlayın.

Gerekirse bir miktar daha elenmiş un ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın.

Hazırlanan hamuru altı eşit parçaya bölün. Üzerlerine nemli bir bez kapatıp oda ısısında 40 dakika kadar dinlendirin.

İç harcı için; haşlanmış patatesleri rendeleyin. Küçük parçalara ayrılmış beyaz peynir ve incecik kıyılmış maydanoz ilavesiyle karıştırın.

Mutfak tezgahına mısır nişastası serpip dinlenen hamur bezelerini merdane yardımıyla büyütün. Sonrasında tercihen oklava kullanıp yufka inceliğinde tek tek açın.

Üzerlerini bir fırça yardımıyla yağladığınız yufkaların her birini dört eşit parçaya bölün.

Yufkaları geniş kısımlarından uç kısmına doğru parmağınızla ittirerek büzdürün. Büzülen parçayı uç kısımlarından birleştirin.

Birleşim ucuna peynirli ve patatesli iç harçtan koyup kenarlarını hafifçe katladıktan sonra rulo şeklinde sarın.

Göbekte yer alan büzgü kısmına geldiğinizde sarma işlemini bırakın. Büzgülü kısmı alıp rulo yaptığınız kısmın üzerine kapatın.

Midye şeklini alan börekleri tabanını yağlı kağıtla kapladığınız fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin.

Üzerlerine ayçiçek yağı sürdüğünüz börekleri önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika kadar pişirdikten sonra sıcak olarak sevdiklerinizle paylaşın.

Midye Börek Tarifinin Servis Önerisi
Yanına da tazecik demlenmiş bir çay, daha ne olsun?




bananeki isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Etiket Ekle
borek, midye, tarifi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Sizin Yeni Konu Acma Yetkiniz var yok
Cevap gönderemezsiniz
Ekleri gönderemezsiniz
Gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Yasal Uyarı
    ChatForumlari.Com Türkiye'nin en renkli arkadaşlık, sohbet, eğlence ve bilgi paylaşım platformudur. Hukuka, yasalara, telif ve kişilik haklarına bağlıdır.5651 sayılı yasada belirtilen "Yer Sağlayıcı" olarak hizmet sunmaktadır. İlgili yasaya göre site yönetiminin tüm içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebep ile sitemiz, uyarıları dikkate alarak yasa dışı paylaşımlar hakkında gerekli işlemleri yapmaktadır.Oluşabilecek yasal sorumluluklar üyelerimize aittir.Gerekli Şikayet Bildirimleri "Şikayet" buradan yapabilirsiniz.
ChatForumlari © 2018 - 201∞
ChatForumlari.Com tescilli bir markadır.




Yukarı Çık


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255