Eğlence, Bilgi ve Paylaşım Platformu




Geri git   Eğlence, Bilgi ve Paylaşım Platformu > ChatForumlari ~ Yaşamın İçinden ~ > Yemek Tarifleri > Kekler,Kurabiyeler,Pastalar

Forum Duyuruları
» ChatForumlari.Com - Forum Kuralları
» ChatForumlari.Com - Moderatör Başvurusu
» ChatForumlari.Com - Önerileriniz
» ChatForumlari.Com - Şikayetleriniz
» ChatForumlari.Com - Nick Değişimi Hakkında
» ChatForumlari.Com - Avatar Değişim İstekleri
Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 04.03.19, 17:38   #1
Yetkisi
Yetki Bilgisi
S.Mod Takım Lideri
Avatar Yok
Bilgiler
Üye No: 4799
Üyelik tarihi: Jan 2019
Mesajlar: 2.030
Toplam Aldığı Beğeni: 1
Toplam Verdiği Beğeni: 0
Rep Puanı: 525
Kıdemi: bananeki geceleri parlayan bir deniz feneri gibibananeki geceleri parlayan bir deniz feneri gibibananeki geceleri parlayan bir deniz feneri gibibananeki geceleri parlayan bir deniz feneri gibibananeki geceleri parlayan bir deniz feneri gibibananeki geceleri parlayan bir deniz feneri gibi

Adı geçen: 2 Mesaj
Etiketlenme: 0 Konu
Post Şeftalili Kek



MALZEMELER
4 adet oda sıcaklığında yumurta
1/2 su bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı sıvı yağ
2 çorba kaşığı eritilip soğutulmuş tereyağı
1 su bardağı süt
1/2 limonun rendelenmiş kabuğu
2 su bardağı un,
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu,
1 çay kaşığı karbonat
Üzeri İçin: 3 adet şeftali, 1 su bardağı esmer şeker 50 gram tereyağı, 1/4 su bardağı su
YAPILIŞI
Üzeri için esmer şeker, tereyağı ve suyu bir tavaya alıp kaynatmadan kontrollü bir şekilde ısıtın. Pişirme kağıdı serdiğiniz 26 cm çapında kelepçeli bir kalıbın tabanına yarım ay şeklinde dilimlediğiniz şeftalileri dizin. Şeker iyice eridikten sonra, hazırladığınız karışımı şeftalilerin üzerine gezdirin. 2 Kek hamuru için yumurta ve toz şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın. Üzerine sıvı yağ, tereyağı ve sütü ekleyip karıştırın. Limon kabuğu rendesini katın. Un, vanilya, kabartma tozu ve karbonatı eleyip üzerine ekleyin. Bir spatula ile alt üst ederek yavaşça karıştırın. 3 Pürüzsüz bir kıvam aldıktan sonra şeftalilerin üzerine yavaşça boşaltın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika kontrol ederek pişirin (keke bir kürdan batırın temiz çıkıyorsa pişmiş demektir). Ters çevirip dilimleyerek servis yapın.
PÜF NOKTASI
Kek hazırlarken çırpma işlemi için cam kapları tercih edin. Kek yaparken malzemeleri yumurta, şeker, sıvı yağ ve un sıralaması ile ekleyin. Keklerinizde karbonat yerine kabartma tozu kullanmayı tercih edin. Kekinize katacağınız unu kabartma tozu ile birlikte elerseniz hem topak kalmaz, hem de kabartma tozu homojen olarak karışır ve kekiniz daha iyi kabarır. Çırpma işlemini mikserle yapacaksanız, önce yavaş, daha sonra hızlı devri kullanın. Kekinize un ekledikten sonra mikserin yavaş devrini ya da çırpma teli kullanın.




bananeki isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Etiket Ekle
kek, seftalili


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Sizin Yeni Konu Acma Yetkiniz var yok
Cevap gönderemezsiniz
Ekleri gönderemezsiniz
Gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Yasal Uyarı
    ChatForumlari.Com Türkiye'nin en renkli arkadaşlık, sohbet, eğlence ve bilgi paylaşım platformudur. Hukuka, yasalara, telif ve kişilik haklarına bağlıdır.5651 sayılı yasada belirtilen "Yer Sağlayıcı" olarak hizmet sunmaktadır. İlgili yasaya göre site yönetiminin tüm içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebep ile sitemiz, uyarıları dikkate alarak yasa dışı paylaşımlar hakkında gerekli işlemleri yapmaktadır.Oluşabilecek yasal sorumluluklar üyelerimize aittir.Gerekli Şikayet Bildirimleri "Şikayet" buradan yapabilirsiniz.
ChatForumlari © 2018 - 201∞
ChatForumlari.Com tescilli bir markadır.




Yukarı Çık


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211